Bijna het eind van het jaar

 De dag voor oudejaarsdag... een opruimdag hier: webshop opgeheven, bedrijf gestopt, nu alles nog uitzoeken wat nog gedaan moet worden om na afhandeling alles klaar te krijgen. 

Opruimen is goed, maar het kan twee kanten op. 

1) je weet weer wat je hebt en kunt alles netjes sorteren

2) je vindt ondertussen veel dingen die je niet meer dacht te hebben, of waarvan je niet wist dat het 'daar' lag, en bent meer tijd kwijt aan het doorkijken van die dingen dan dat je verder opruimt....

Maar evengoed: als alles klaar is straks ziet het er weer overzichtelijk uit. En dat was de bedoeling. Zo zijn alle XXgarens netjes per kleur gerangschikt en geteld, zodat we weer bij zijn qua overzicht. 

Vaak is dat zo, tegen het eind van het jaar: bekijken wat er in een jaar is gebeurd en alles weer netjes klaarleggen voor een volgend, nieuw jaar met nieuwe kansen, inzichten en ideeën. 

Een tijd van emotioneel opschonen, van terugkijken en lering trekken uit bepaalde gebeurtenissen. Mooie momenten, maar ook momenten van rouw - positief en negatief, yin en yang enz. Dat hoort bij het leven, maar de kunst is toch om er uit te halen wat je verder kan helpen. 


Vanaf 1 januari 2023 dus weer vol goede moed aan een blanco pagina beginnen, opnieuw de schouders eronder zetten en postitief denken (of omdenken, zo heet dat toch?). 

We wensen jullie allemaal een fijne en veilige jaarwisseling en een gezond en creatief 2023!


Sylvia


Reacties

 1. jij ook een gezond 2023.groetjes Ria van der Steen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij is de boel ook weer opgeruimd. Van 4 kasten naar 3 kasten met quiltspullen gegaan. Dingen weggegeven maar ook andere oude meuk naar de stort gebracht. Geeft een opgeruimd gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wens jullie ook een gezond en gelukkig Nieuwjaar toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een nieuw jaar, met nieuwe kansen: maak er wat van allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor jou Silvia wel een jaar met veel emotie lijkt me. Een fijn en opgeruimd jaar gewenst voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie plaatst!

Populaire posts van deze blog

Wat je allemaal tegenkomt bij het opruimen

Christmas Trees - een eenvoudige kerstkaart of blokjes borduren